IT audit afdeling

Naast advisering op het gebied van inrichting en beheersing van het geautomatiseerde informatiesysteem en betrokkenheid bij de controle van de jaarrekening kan onze IT-auditor tevens uw adviseur zijn op gebieden als pakketselectie, documentatie, beveiliging van data en betrouwbaarheid en continuïteit van de informatievoorziening.

Daarnaast is onze IT-auditafdeling ook gespecialiseerd in data-analyse, changemanagement, web-based toepassingen, certificeringen en projectmanagement. De techniek en daarmee geautomatiseerde informatiesystemen blijven in ontwikkeling en zullen steeds nieuwe en meer geavanceerde mogelijkheden bieden voor uw organisatie. Onze IT-auditafdeling volgt deze ontwikkelingen en de impact hiervan op de voet.

IT auditor

Ook voor de totstandkoming en de controle van de jaarrekening van uw onderneming is IT van grote invloed. De administratieve organisatie en maatregelen van interne beheersing zijn vaak niet meer traditioneel fysiek waarneembaar, maar maken steeds meer onderdeel uit van de opzet en inrichting van de IT-omgeving. Binnen de onderneming zal meer en meer sprake zijn van een integratie tussen Financial-audit en IT-audit. In navolging hiervan zal de IT-auditor steeds vaker in samenwerking met de externe accountant de beheersing van auditrisks evalueren. Daarnaast kan vaak door middel van IT-audit een efficiëntere controleaanpak ontworpen worden. Hierbij kan, door gebruik te maken van de inrichting van de IT en toepassing van bestands- en data-analysetechnieken, vaak in korte tijd veel zekerheid verkregen worden.

mijn.wvdb.nl