Size does matter

25 juni 2018

‘Randstad moet opgaan in een grote metropool’ kopten de media onlangs. Een suggestie vanuit de vastgoedwereld om de stedelijke gebieden Rotterdam/Den Haag, Amsterdam/Utrecht en Eindhoven Brainport beter aan elkaar te verbinden. Eindelijk oog voor economische en ruimtelijke realiteit. Want jawel dames en heren, size does matter! 

In de wereld van zakelijke dienstverlening spreken we over ‘Big Four’ kantoren. Als global players inderdaad big, met honderdduizenden medewerkers in binnen- en buitenland. De vraag is echter of het enkel aantallen zijn die iets of iemand big maken, of datgene wat tussen de oren zit. Brainport heeft een welverdiende plaats aan tafel veroverd tussen de Mainports Rotterdam en Amsterdam en de vier grote Randstad-steden, op basis van kennis en innovatiekracht, ondernemingszin en ambitie. Als dat inderdaad ook big is, leggen wij ons als WVDB graag langs de meetlat van de Big Four

Local hero offices
Op het financiële speelveld zie je steeds vaker ‘local hero offices’ aan de bal. Prima ontwikkeling, want zo valt er meer te kiezen. Monopolie leidt maar al te makkelijk tot oogkleppen en focus op eigenbelang. Uiteraard dien je je in deze Big League te kwalificeren met een sterk professioneel platform, internationale vertakkingen en een groot aantal (audit en fiscale) specialisten. Doen we, hebben we. Maar daarbovenop heeft WVDB iets wat het inderdaad tot local hero maakt. De in Brainport vanzelfsprekende grondhouding om samen te werken en kennis te delen. Dat in combinatie met de menselijke maat!

Menselijke maat
De verschillen tussen kantoren zitten niet zozeer in systemen of werkwijzen, maar in mensen. Niet in aantallen van collega’s maar in de menselijke maat. De regels zijn voor ieder kantoor hetzelfde, maar het verschil zit hem in de manier waarop mensen die toepassen. In hoe met die regels richting klanten wordt omgegaan. Dat verschil is alleen maar goed. Amsterdam is anders dan Eindhoven. In de grachtengordel is het leven anders dan op Strijp-S. En werken bij de Big Four – ik spreek uit ervaring - is absoluut anders dan bij WVDB. Gelukkig maar, want zo valt er in zakelijk dienstverlenend Nederland meer te kiezen. Zowel door klanten als door medewerkers. Zo gaat ieder voor de maat die bij hem of haar past. Size matters. 

SSEI.jpg      Stephan Seijkens

 

Terug