Waardecreatie als leidraad

Corporate Finance 30 mei 2018

“Hoe maak ik mijn bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk voor een potentiële koper?” Een vraag die wij als adviseurs met regelmaat krijgen voorgelegd. Niet alleen ondernemers die op het punt staan te verkopen houden zich hiermee bezig; ook aandeelhouders die hun rendement duurzaam willen verhogen zijn hierin bijzonder geïnteresseerd.

Een aantrekkelijk bedrijf voldoet aan een aantal belangrijke kenmerken: (1) voorspelbare en winstgevende groei, (2) overzichtelijke risico’s en (3) de potentie haar eigen continuïteit te waarborgen. Geen vreemde uitgangspunten, maar wel zaken die doorlopend aandacht behoeven. Aandacht die u ze wellicht niet altijd in de gewenste mate kunt geven, omdat uw focus ligt op de dagelijkse aansturing van het bedrijf.

De ervaring leert ons dat het vaak betrekkelijk eenvoudig is om een aantal deelgebieden te identificeren waar de mogelijkheid tot verbetering ligt. Het aanpakken van deze aandachtspunten kan  een significante impact hebben op de waarde van uw onderneming. Denk aan zaken als expansie naar andere markten (autonoom of door het doen van een overname) of een upgrade van het managementinformatiesysteem om tussentijdse sturing beter te faciliteren.

U kunt ervoor kiezen om zelfstandig een analyse te maken en op basis daarvan (structureel) aan de slag te gaan met het doorvoeren van waardevermeerderende maatregelen. U kunt een adviseur inschakelen die uw onderneming in kaart brengt en laat zien wat de voornaamste waardedrijvers zijn en hoe u deze optimaliseert. Tenslotte kunt u er ook voor kiezen om een partner aan te trekken die veel verstand heeft van dit soort trajecten en u kan adviseren en begeleiden bij het doorvoeren van de benodigde veranderingen. Een dergelijke partner kan een individu zijn die zich aan de onderneming committeert door een (beperkt) aandelenbelang te verwerven (de zogenaamde MBI-kandidaat) of een investeringsmaatschappij (Private Equity) die een gedeelte van de aandelen verwerft.

De mogelijkheden tot het creëren van een ‘verkoopklare’ onderneming zijn kortom legio. Michel Pols praat hier graag met u over door tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Terug