Video: WVDB CollegeTour met Maarten Steinbuch

Video: WVDB CollegeTour met Maarten Steinbuch
26 september 2018 12 min. leestijd

Op 18 september was Maarten Steinbuch, professor aan de TU/e en drijvende kracht achter Eindhoven Engine, te gast bij WVDB CollegeTour. Hij sprak over de impact van innovatie en technologie op ons bestaan. Bestaande werkverhoudingen en toepassing van informatie zullen als gevolg van innovatie en technologie fors veranderen. Het vergaren, bundelen, verwerken van data zal daarbij cruciaal zijn. Er blijven gelukkig mensen nodig om die data en innovatie met exponentiële veranderkracht in goede banen te leiden. Zelfrijdende auto’s is een voorbeeld dat naar verwachting binnen 10-20 jaar het straatbeeld zal veranderen. Maar er is nog zoveel meer.

 

Hoe met dit soort ontwikkelingen om te gaan? Elkaar vanuit verschillende achtergronden ontmoeten en sparren rondom nieuwe ideeën is een belangrijk vertrekpunt. Innovatie is een proces van vallen en opstaan. Door de tijd te nemen om na te denken kunnen nieuwe kansen in het voordeel van WVDB en haar klanten werken.

 

WVDB steunt het initiatief van Eindhoven Engine door financieel en juridisch advies beschikbaar te stellen voor de deelnemende startups.

 

Bekijk hieronder een compilatie van de CollegeTour:

 

Terug