Update Brexit: No-deal scenario dichterbij- voorkom stagnatie in uw bedrijf vanwege de handel met de UK!

Update Brexit: No-deal scenario dichterbij- voorkom stagnatie in uw bedrijf vanwege de handel met de UK!
Belastingadvies 16 januari 2019 2 min. leestijd

Na de verpletterende nederlaag voor premier May over de Brexit-deal met de EU komt het No-deal scenario van 29 maart a.s. een stuk dichterbij. Hoewel er onder politieke druk nog veel kan veranderen, is afwachten nu eigenlijk geen optie meer. Zorg dat u klaar bent voor het No-deal scenario, zodat de negatieve impact voor uw handel met het Verenigd Koninkrijk beperkt blijft.

 

Wij adviseren u nu al de nodige acties te ondernemen, bijvoorbeeld: de aanvraag van een artikel 23 vergunning, EORI-nummer en een AEO Douane-vergunning. Verder adviseren wij u de gevolgen voor uw btw-aangifte te bekijken en de facturatie en de btw-aangifteprocessen daarop in te richten. Ga ook uw logistieke processen binnen uw onderneming na om zeker te zijn dat deze zijn ingericht voor handel met een niet EU-land.

 

Bepaal daarnaast de positie van uw onderneming in de supply-chain zodat de goederenstromen van en naar het Verenigd Koninkrijk niet teveel vertraging oplopen. Zorg indien nodig voor toegang tot de systemen van de Douane en vraag een registratie elektronisch berichtenverkeer aan als uw onderneming zelf douaneaangifte wenst te doen.

 

Tot slot, laat u goed voorlichten over het douaneregelingen en -formaliteiten bij import en export van goederen. Onze btw-specialisten en fiscale adviseurs van de internationale praktijk hebben de kennis om u te begeleiden door deze transitie en bij de opvolging van de hiervoor vermelde acties zodat uw onderneming niet in een UK-chaos belandt. Laat dat maar aan de Britten over.    

Terug