Paniek op de financiële administratie!

Accountancy 24 januari 2018

Afgelopen maand werd een klant vóór de feestdagen verrast met de mededeling dat zijn financial controller besloten had elders zijn carrière voort te zetten. Vanzelfsprekend moest er meteen worden gezocht naar een geschikte opvolger, echter de inschatting was dat dit wervingsproces behoorlijk wat tijd zou kunnen kosten, omdat gezocht moest worden naar een persoon met de juiste ervaring en expertise. Ook zijn deze functionarissen meestal niet direct beschikbaar, omdat ze met een opzegtermijn te maken hebben.

Aangezien in de onderneming de lopende werkzaamheden op de financiële administratie zoals managementrapportages, maar ook de jaarafsluiting, doorgang moesten vinden, ontstond er lichtelijk paniek!

Samen met de klant hebben we gekeken naar de cv’s van de WVDB Control professionals om zo spoedig mogelijk tijdelijk invulling te geven aan deze functie. Binnen één week was onze collega aan de slag, zodat de klant nu de tijd heeft om de juiste kandidaat te vinden.

WVDB Control beschikt namelijk over financial professionals om tijdelijk ondersteuning te bieden in uw bedrijf. Dit zijn vakmensen variërend van administratief medewerker tot en met hoofd financiële administratie en van (junior) controller tot en met financieel directeur.

Deze tijdelijke ondersteuning geschiedt overigens niet alleen bij ziekte of vertrek van medewerkers, maar onze professionals worden ook ingezet om specifieke financiële projecten tot succes te maken. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van managementinformatie, het coachen van de financiële afdeling bij bedrijven of het maken van elektronische KPI-dashboards. Maar ook kostprijsberekeningen of het verbeteren van het debiteurenbeheer zijn projecten waar wij aantoonbare ervaring in hebben.

Als u een uitdaging heeft op uw financiële administratie dan kijken wij graag vrijblijvend met u of WVDB Control een passend alternatief heeft voor de juiste prijs. Dit voorkomt paniek! Heeft u hier vragen over? Dan kunt u contact opnemen met Peter Hoefnagels of Robert Lecluse.

Terug