Investeren in nieuwe technologie

Investeren in nieuwe technologie
Blog 25 april 2019 2 min. leestijd

Als ondernemer krijgt u wel eens kansen om mee te participeren in nieuwe projecten. Enkele jaren geleden is een klant samen met ons een samenwerking aangegaan welke nu heeft geleid tot een gezamenlijk project om te investeren in nieuwe technologie op de Brainport Industries Campus (hierna: BIC Campus).

 

Voor de hiervoor genoemde technologie wordt een machine aangeschaft door vijf bedrijven. Deze machine wordt gebruikt om de orders van deze vijf bedrijven te draaien of om een nieuwe prototype te ontwikkelen. Door de gezamenlijke aanpak blijft de investering voor alle partijen laag. Hierdoor houdt onze klant, die werkzaam is in de MKB-markt, toch aansluiting op de nieuwe technologieën, waar deze regio om bekend staat.

 

Door deze samenwerking wordt onze klant de mogelijkheid geboden om zijn businessmodel verder door te ontwikkelen. Tevens kan onze klant de wensen van haar klanten blijven behartigen. De wensen van haar klanten worden namelijk steeds specialistischer en om hierop te kunnen anticiperen is investeren in nieuwe technologie noodzakelijk.

 

Naast het investeren in nieuwe technologie is samenwerking in de branche erg belangrijk. Het delen van kennis, het elkaar gunnen van commerciële kansen en het houden van een goede aansluiting op de arbeidsmarkt zijn belangrijke onderdelen van de samenwerking op de BIC campus. Ook de samenwerking met scholen is een belangrijk onderdeel. Scholieren krijgen door de samenwerking de mogelijkheid om een opleiding te volgen en zo ervaring op te doen in nieuwe technologie. Onze klant werkt hier graag aan mee.

 

Welke innovaties ziet u in uw branche voorbij komen en vraagt u zich wel eens af op welke manier uw bedrijf hieraan kan deelnemen. Uw adviseur bij WVDB bespreekt deze innovaties en/of samenwerkingen graag met u.

 

Foto: SDK Vastgoed / Brainport Industries Campus

Terug